image-266973-profielfoto_Duerinck.jpg
Eline Duerinck
Eline Duerinck studeerde als celliste met onderscheiding af aan de School of Arts bij Judith Ermert. Daaropvolgend kreeg ze lessen kamermuziek aan het Conservatorium van Brussel bij Viviane Spanoghe en Dirk Vermeulen.

Ze volgde masterclasses bij ondermeer David Cohen en Colin Carr.
Als professioneel muzikante vindt ze variatie enorm belangrijk en men treft haar dan ook op verschillende podia met verschillende ensembles. Zo speelde ze mee in een theatertournee van Pascale Platel en werkte ze samen met artiesten als Sarah Ferri, WoFo, Dilek Turkan, e.a. Ze speelde producties met het European Philharmonic Orchestra, Room13 Orchestra en de Chamber Players en verleende haar medewerking aan verschillende musicals, waaronder ‘Peter Pan’, ‘Carrie’ en ‘Daens’.

Als soliste mocht ze concerteren met het kamerorkest Timur und seine Mannschaft en het Gents Academie Orkest.
Ze is vaste celliste van het Warped Time Ensemble, dat zich toelegt op het uitvoeren van 20e eeuwse kamermuziek. Dit trio vormt ze samen met sopraan Anna Pardo Canedo en pianist Lukas Huisman. Zij verzorgden recitals voor Jonge Solisten Oost-Vlaanderen en in het buitenland (o.a. in Nederland, Italië, Mexico en Bolivia).
Eline heeft een warm hart voor lesgeven en is als leerkracht cello verbonden aan Academie de Kunstbrug Gent. Ze gaf deze zomer een masterclass cello aan het Instituto Eduardo Laredo in Cochabamba, Bolivia.


image-266974-Foto_duo_Patricia_George.w640.jpg

Patricia George


Patricia George studeerde accordeon en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium antwerpen bij Roger Eggermont en Theo Mertens waar zij de Eerste Prijs Accordeon en de Eerste Prijs Kamermuziek telkens met onderscheiding behaalde. Tevens woonde Patricia masterclasses bij waar zij mede onderricht kreeg van  Viatcheslav Seminov, vandaag algemeen beschouwd als één van 's werelds meest beroemde concerterende Russische hedendaagse componist voor bayan.


Vanaf 1995 ging zij op wereldtournee met de productie "La Tristeza Complice" naar een choreografie van alain Platel in samenwerking met het productiehuis LOD en Les Ballets C de

la B. 

Daarnaast werkte Patricia samen met productiehuizen als Hussaarts & Van Lohuizen, Het Paeis, Laika, BonteHond en Pantalone. 


In 2009 richt zij samen met Michael De Weert, Sarah Vandendriessche, Tine Van Parys en Bart Zwaan de groep CIRCACINCO op waar de sensuele, fijngevoelige en karaktervolle tangomuziek centraal staat. Sinds 2017 maakt contrabassist Bram Decroix CIRCACINCO compleet.

​​​​​​​

Naast haar werk als uitvoerend muzikant schrijft zij eigen muziek en arrangementen voor o.a. ACCELL.

Als leerkracht accordeon en groepsmusiceren is zij verbonden aan de Academie de Kunstbrug Gent.


www.patriciageorge.be